VOPSEA LAVABILA SILICATICA DE INTERIOR “EMEX”

Vopsea lavabila silicatica interior

Un produs “Emex by Romtehnochim”

Close

Lavabila interior silicat de potasiu

Categorii: Vopsele Lavabile
Pret: 402.70Ron/ Bidon 15 L
Pretul include TVA
Preturi pentru culorile standard, din lista. Alte nuante se produc doar pe comanda, in max. 3 zile de la lansarea comenzii ferme. Pretul acestora va diferi, in functie de culoare.
-->
Vezi cos
5.00 /5

6

Vopsea Lavabila Silicatica de Interior “Emex” - un produs profesional, de inalta calitate, pe baza de silicat de potasiu, regasit in literatura de specialitate si sub numele de “apa de sticla”, pigmenti, stabilizatori si aditivi speciali de hidrofobizare. Realizeaza o pelicula cu proprietati superioare, cu grad de alb ridicat, aderenta si rezistenta foarte mari, dar mai ales, cu duritate excelenta si capacitate de autocuratare datorata “efectului de Lotus”.
Spre deosebire de vopselele clasice (acrilice, vinilice), aceasta vopsea nu doar formeaza doar o pelicula pe suprafata aplicata, ci patrunde in suport, formand corp comun cu aceasta si consolidandu-l.
Este un produs profesional, de aplicare strict specializata, utilizat pentru finisarea suprafetelor interioare.

Se poate colora doar industrial. Folosirea de paste de colorare, indiferent de provenienta, este contraindicata.

Caracteristici principale:

 • Aderenta excelenta la suport;
 • Putere mare de acoperire;
 • Grad de alb ridicat;
 • Intretinere usoara;
 • Lavabilitate excelenta;
 • Impermeabilitate la vapori sau apa;
 • Permeabilitate la aer;
 • Rezistenta mare la murdarire;
 • Rezistenta in zone de exploatare intensa;
 • Duritate mare;
 • Durata lunga de viata;
 • Rezistenta mare la uzura;
 • Rezistenta la variatii de temperatura;
 • Rezistenta la radiatii UV.

Vopseaua Lavabila Silicatica de Interior “Emex” spre deosebire de vopselele lavabile clasice, nu formeaza doar o pelicula subtire pe suprafata aplicata, ci are proprietatea de a face corp comun cu suportul, consolidandu-l si asigurandu-i o duritate speciala, fara risc de depreciere a peliculei, pe timp indelungat.
Este utilizata pentru protejarea si finisarea superioara a suprafetelor supraterane, situate la interior, ca: beton, zidarie, tencuieli de ciment, tencuieli vechi compacte si rezistente, gleturi minerale cimentice, zugraveli vechi de natura minerala compacte si uscate, tencuieli var-ciment, alte conglomerate minerale.
Este recomandata, in special, pentru zone expuse la abur, grasimi sau vapori, in special bucatarii industriale sau alte spatii in care sunt eliberati aburi sau vapori grasi, dar si pentru restaurari.


Atentie: Vopselele Lavabile Silicatice nu se vor aplica pe tencuieli de ipsos, straturi vechi de vopsea bogata in rasina, materiale sintetice si rasini, vopsele acrilice, vopsele cu clei sau cazeina, vopsele alchidice, lacuri, vopsele de ulei, suprafete moi si elastice, etc. Se inlatura orice urma de vopsea veche, se asperizeaza, si se efectueaza teste de compatibilitate, pentru fiecare tip de suport, in parte.

Datorita cerintelor stricte de conditionare a vopselei si pregatire a suprafetei, aplicarea va se va face in mod obligatoriu de personal specializat, cu experienta, sau sub indrumare calificata.

Pregatirea suportului pentru vopsire se va face inaintea oricarei alte operatiuni, si consta in slefuirea atenta a suprafetei, in scopul realizarii de puncte de ancora, si indepartarea oricaror urme de contaminati.
Este interzisa folosirea de amorse sau grunduri acrilice de impregnare, altele decat cele silicatice, datorita incompatibilitatii acestora cu vopselele silicatice, sau compatibilitatii doar partiale cu acestea.

Zonele care prezinta urme de agenti microbieni (igrasie, mucegaiuri, etc.) sau doar riscul de aparitie a acestora, vor fi curatate si periate, aspirate si tratate cu Sanitizant “Emex Forte”. Pentru marirea compatibilitatii cu suportul se va aplica in mod obligatoriu Amorsa Silicatica de Perete “Emex”, inainte de inceperea vopsirii efective.

Pentru obtinerea de performante maxime va rugam sa cititi cu atentie si sa respectati Instructiunile de Aplicare descrise in Fisa Tehnica, in special pregatirea suprafetelor.

CaracteristicaU/MValoarea Caracteristicii
Aspect-omogen, tixotrop
Densitategr/cmc1,50 ± 0,05
Putere de acoperireNr. straturi2
pH-min. 11
Consum specificg/mp/strat160 - 200
Pelicula
Aspect Continua, fara defecte
Timp mediu de uscareore6
Uscare in profunzimeore72
Rezistenta la umiditateoremin. 200
Cautari similare
Vopsea lavabila exterior cu cuartz
Vopsea anti mucegai lavabila “Emex”
Lavabila premium zugraveli interioare
Vopsea lucioasa pentru zugraveli
Vopsea superlavabila interior “Emex”
Vopsea siliconica lavabila interior “Emex”
Solicita Informatii